Loading...

Nederland duur voor dieselaars

6 februari 2017 | Bespaarpremie.nl

Nederland is het duurste land in Europa voor mensen die een dieselauto rijden. Ook voor benzinerijders staat ons land in de top 6.

Gemiddeld is een dieselrijder bijna € 700 per maand kwijt om zijn auto op de weg te houden. Voor benzinerijders bedragen de maandlasten gemiddeld € 614. Dat blijkt uit een studie van leasemaatschappij LeasePlan, waarin de autokosten in 24 landen met elkaar zijn vergeleken.

Afschrijving en belasting

Het overgrote deel van de gemiddelde autokosten zitten in de afschrijving van de auto (40%) en belastingen (28%). Ter vergelijking: gemiddeld bedragen deze percentages respectievelijk 37% en 20%. De overheid verdient dus goed aan het Nederlandse wagenpark.

Autoverzekering

De autoverzekering brengt relatief juist een kleiner deel van de kosten met zich mee. Gemiddeld is het percentage dat Europeanen kwijt zijn aan premie 13%, terwijl de autoverzekering in Nederland 11% van de totale kosten bedraagt.

Kilometerheffing in plaats van vaste belastingen

Belangenorganisaties pleiten al langer voor een andere manier van belasting heffen op auto’s. Nu kost vooral het bezitten van een auto veel geld. Ook vanuit milieu-overwegingen zou het verstandig zijn dit te veranderen, bijvoorbeeld door een kilometerheffing in te voeren in plaats van vaste belastingen.

Onafhankelijk vergelijken

Vergelijk onafhankelijk verschillende verzekeringen

betrouwbare vergelijkers

Onze vergelijkers tonen recente en eerlijke prijzen

Persoonlijke service

Wij staan voor u klaar als u vragen heeft!