Loading...

Nederlanders slecht voorbereid op brand

1 oktober 2015 | Bespaarpremie.nl
Veel Nederlanders zijn nog altijd niet goed voorbereid op een brand in huis. Dat blijkt uit een onderzoek in het kader van de Nationale Brandpreventieweken, die vandaag van start gaan. Zo test 80% van de mensen die rookmelders hebben deze apparaten niet elke maand, terwijl dit wel wordt geadviseerd. Een op de zes test zelfs nooit. Ongeveer de helft van alle rookmelders blijkt daardoor niet of niet goed te werken. En in een op de vijf huizen zijn helemaal geen rookmelders geïnstalleerd.

Bewustzijn vergroten

De Nationale Brandpreventieweken zijn in het leven geroepen om het bewustzijn over de gevaren van brand te vergroten. De belangrijkste aandachtspunten zijn het voorkomen van brand, het tijdig signaleren van brand en veilig vluchten bij brand. In de campagne worden mensen direct aangesproken op de verantwoordelijkheid die zij daarbij zelf hebben.

Website en brochure

Op de campagnewebsite van de Nationale Brandpreventieweken vinden consumenten – én ondernemers – een schat aan informatie over de risico’s van brand en oplossingen inzake brandpreventie. Ook is er een speciale brochure ontwikkeld.

Onafhankelijk vergelijken

Vergelijk onafhankelijk verschillende verzekeringen

betrouwbare vergelijkers

Onze vergelijkers tonen recente en eerlijke prijzen

Persoonlijke service

Wij staan voor u klaar als u vragen heeft!