Loading...

Schippers opnieuw kritisch over zorgverzekeraars

15 december 2016 | Bespaarpremie.nl

De concurrentie tussen zorgverzekeraars is te veel gericht op premie en marketing, en te weinig op zorginkoop en zorgadvies.

Dat schrijft minister Edith Schippers van Volksgezondheid in het tijdschrift Economisch Statistische Berichten. Daardoor vervullen ze nog steeds niet de rol die ze in het huidige zorgstelsel zouden moeten vervullen.

Kwaliteit van zorg

Schippers laat zich daarmee opnieuw kritisch uit over de rol van zorgverzekeraars. Als het aan de minister ligt, gaan die zich meer onderscheiden door zich te richten op de kwaliteit van de zorg die ze aanbieden. Ook moeten ze beter uitleggen hoe ze tot hun keuzes voor zorginkoop komen en ook hun klanten daarbij betrekken.

Identieke polissen

Verder is het groeiende aantal polissen haar een doorn in het oog. Volgens Schippers zijn er te veel identieke zorgverzekeringen die onder verschillende namen worden aangeboden. Ook vraagt de minister zich af wat – buiten de premiekorting – de toegevoegde waarde is van collectieve verzekeringen.

Zorgadvies op maat

Geen mens is hetzelfde. Een zorgverzekering is daarom altijd maatwerk. Om te weten wat uw zorgbehoefte is, bieden wij u de ZorgMeter aan. Daarmee zet u snel en eenvoudig uw zorgwensen voor 2017 op een rij. Zodra u overzicht heeft, kunt u het aanbod van uw huidige zorgverzekeraar beter beoordelen en vergelijken met andere aanbiedingen.

Naar de ZorgMeter

Onafhankelijk vergelijken

Vergelijk onafhankelijk verschillende verzekeringen

betrouwbare vergelijkers

Onze vergelijkers tonen recente en eerlijke prijzen

Persoonlijke service

Wij staan voor u klaar als u vragen heeft!